Mikko Raasakka

Päivärinnantie 2
40600 Jyväskylä

Puhelin: 040-586 8844
Email: mikko@raasakka.net
Kotisivut: http://www.raasakka.net

Lyhyt kuvaus: musiikkia klarinetilla

Toiminnan kuvaus

Mikko Raasakka on Jyväskylä Sinfonian klarinetisti. Hän soittaa klarinetin ja bassoklarinetin lisäksi suomalaista kansanklarinetti lirua. Raasakan muusikonkuvaan kuuluvat uuden ja vanhan taidemusiikin lisäksi improvisointi ja musiikillinen teatteri.

Jyväskylä Sinfonian koulukonsertissa "Vertti, musiikillinen nero" Mikko esittää nimiroolia. Mikko Raasakka on mm. Focus Ensemble – kamariyhtyeen, Vivaldi ja Wispilät – yhtyeen ja Freemusiikkiyhtye Karhun jäsen. Hän esiintyy duona mm. kanteleensoittaja Elisa Kerolan kanssa. Mikko Raasakka tekee jatkuvasti yhteistyötä säveltäjien kanssa. Hän on kantaesittänyt jo parikymmentä suomalaista klarinettiteosta. Mikko Raasakka on soittanut useiden suomalaisten orkestereiden solistina. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt Suomen lisäksi Virossa, Venäjällä, Saksassa, Ranskassa, Espanjassa ja Kanadassa.

Mikko valmistui syksyllä 2005 ensimmäisenä klarinetistina Sibelius-Akatemiasta Musiikin tohtoriksi. Hänen konserttisarjansa aiheena oli aikamme suomalainen klarinettimusiikki. Fennica Gehrman on hänen kirjoittamansa klarinetin soittoteknisiä mahdollisuuksia esittelevän kirjan Aapelin uudet soitteet.

Lisätty 22.12.2005 19:20 · Päivitetty 12.6.2006 12:50 · Katsottu 5287 kertaa

« Edellinen · Takaisin · Seuraava »